Verhaal

Hoi!

 

Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Annelies en ben 19 jaar oud. Sinds mijn 12e heb ik een hersentumor. Ik ben daar toen voor geopereerd, en in 2014 ook nog voor bestraald. De tumor staat nu 2,5 jaar stabiel, wat super fijn is! Door de bestralingen ben ik wel aan één oog blind geworden,  ben ik snel vermoeid en heb ik veel last van hoofdpijn. Ook doen mijn bijnieren en schildklier het niet meer, daar slik ik medicijnen voor.

 

Door al die bijwerkingen van de bestralingen heb ik in 2015 een lichamelijke burn-out gehad. Daardoor kon ik dat jaar ook niet naar school, en lag ik veel op bed. Maar na een tijdje wilde ik weer iets gaan doen, toen ben ik op het idee gekomen om sieraden te gaan maken.  Langzaam kreeg ik ook steeds iets meer energie, en na een jaar kon ik weer naar school. Toen stond ik ook weleens op marktjes, en ging zo mijn sieraden verkopen.

 

Vorig jaar zat ik in mijn examen jaar van het VMBO, maar het koste me zoveel energie, en heel veel stress dat ik, samen met me ouders en school, heb besloten om te stoppen met school. Ik vond dat een hele moeilijke beslissing omdat ik school echt leuk vind, en graag mijn diploma had willen halen, maar gezondheid gaat voor. Ik heb geprobeerd om meteen de draad weer op de pakken, en niet bij te pakken neer te gaan zitten.

 

Mijn droom was altijd al om een eigen webshop te beginnen, en Liesje’s Design uit te bereiden. Dat het nu zover is gekomen vind ik echt geweldig! En zo zie je maar weer dat je moet blijven dromen, want op een dag komen je dromen uit!

 

Liefs, Annelies